Úřední desky v obcích byly zastaralé, nevzhledné a špatně se s nimi pracovalo. Proto se obce Nošovice, Čeladná a městský obvod Slezská Ostrava rozhodly pro pořízení venkovní elektronické úřední desky. Vyhověly tak přání mnoha svých občanů a tímto inovačním řešením výrazně ušetřily čas svým zaměstnancům, kteří zajišťovali vyvěšování úředních dokumentů. „Jsme velmi nadšení, že jsme mohli pomoci těmto obcím efektivněji spravovat veřejné dokumenty,“ uvedl jednatel společnosti DIGITÁLNÍ NOSIČE s.r.o Ing. David Stružka.

Elektronické úřední desky se těší stále větší oblibě především díky jednoduché obsluze, kterou zajišťuje intuitivní ovládání, což uvítají především starší občané. Venkovní elektronická úřední deska plně nahradí klasické nevzhledné nástěnky, na které se jen s obtížemi vejdou všechny požadované dokumenty. Tyto nástěnky v posledních letech přitahují stále menší pozornost, často do nich zatéká, a vyžadují pravidelnou, často pracnou, údržbu. Systém elektronické úřední desky plně nahrazuje stávající veřejnou úřední desku v papírové formě, protože splňuje všechny legislativní podmínky dle § 26, odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb. Radnicím tak odpadají nepraktické manipulace s tištěnými úředními dokumenty.

Elektronická úřední deska je moderní, jednoduchý a přehledný systém pro zveřejňování informací. Zařízení pracuje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a je provozuschopné v teplotách od – 30°C do + 50°C. Důležitou součástí je také softwarová aplikace, která slouží ke správě úředních dokumentů. Další atraktivní funkcí je prezentace webových stránek města a tak i starší obyvatelé si tak mohou jednoduše dohledat požadované informace bez nutnosti vlastnit počítač s internetovým připojením. Obce mohou na elektronické úřední desce prezentovat také své obecní spolky, informace pro turisty nebo obecní noviny. Grafický design zobrazení na elektronické úřední desce je vždy zpracován dle zadání každé jednotlivé obce či města a vytváříme jej na míru.

 

☎ Zavolejte nám ➜ +420 608 899 640

✉ Napište nám ➜ david@digiday.cz

🌐 www.uredni-deska.eu / www.digiday.cz