Před budovou ve Stonavě jsme relativně nedávno nainstalovali naši elektronickou úřední desku DigiDay, která obci v okrese Karviná pomůže s informovaností občanů. Nahradili jsme původní úřední nástěnku, která fungovala v archaickém módu: vitrína – tiskoviny – špendlíky. Zveřejňované písemnosti jsou nyní ku prospěchu veškerého obyvatelstva seřazeny mnohem přehledněji a vše je zcela v souladu s nedávnou modernizací radniční budovy.

Tomáš Wawrzyk (ANO),starosta Stonavy, se k modernizaci obce vyjádřil v TV Polar takto: „Pořídili jsme novou elektronickou úřední desku. Ta původní byla na fasádě obecního úřadu. Při rekonstrukci OÚ jsme ji sundali a nahradili touto. Deska umožňuje to, že se občan může podívat do archivu, co se týče fotografií, nebo zpětně shlédnout vysílání TV POLAR – Stonavský expres.“

EÚD DigiDay kromě jiného umožňuje také přehrávat videosoubory a je naprosto v souladu s možnostmi webových stránek Stonavy. Nyní zbývá pouze dodat, že obec vykročila k inovacím v oblasti digitalizace správnou nohou a jsme rádi, že si coby průvodce na cestu zvolila právě naši firmu. Stonava, která byla dle dochovaných písemných pramenů založena vladykou jménem Hanke von Stoen, pro její minulost měly význam okolní ložiska černého uhlí, a v roce 2000 byla vyhlášena Obcí Moravskoslezského kraje, nyní výrazně mění svůj ráz a stává se příkladem pro mnoho jiných.