Instalováním elektronické úřední desky práce společnosti DigiDay nekončí. Pokaždé navíc provádíme pravidelnou a pečlivou profylaxi veškerého hardware a staráme se samozřejmě také o “duši stroje”, čili o SW. V pojetí času, které známe od mnoha elektronických přístrojů, jsou již měsíce neuvěřitelně dlouhá doba. Každý z nás již jistě zažil situaci, kdy se brzy po uplynutí záruční doby začínají přístroje “kazit”. Software nelze aktualizovat, programy se sekají a přístroj celkově působí, že se s námi brzy rozloučí. Některým událostem bohužel nezabráníme, ale mnohému se snažíme předcházet. V DigiDay pracujeme na tom, aby hardware fungoval v co největším souladu se SW a nedocházelo ke komplikacím. Také se zabýváme tvorbou obecních webů, vizuálního stylu, jednotné identity a dalších grafických služeb, není ale pravidlem, že každá samospráva tohle všechno čerpá z našeho portfolia. Přesto se snažíme jejich systému přizpůsobit. 

Naše priority jsou:

  • aktualizace software
  • profylaxe – fyzická údržba a kontrola funkčnosti
  • ochrana proti kybernetickým útokům
  • zálohování a ochrana dat
  • možnost rozšiřování a aktualizace systému
  • energetická účinnost a ekologický dopad
  • zajištění přístupnosti pro osoby se zdravotním postižením
  • přijímání zpětné vazby a podpora uživatelů

Nyní drobný příklad. Je to cca dva roky, co jsme instalovali dva kusy elektronických úředních desek velikosti 43” v nerezovém provedení u vstupních prostor Moravskoslezského krajského úřadu v Ostravě. I po té době jsou s nimi dle jejich slov velmi spokojeni – desky jsou stále v ideální kondici. Berte to ale pouze coby příklad. Podobných instalací jsme již provedli přes 700 a mohli bychom ukázat i na jiná místa v ČR a SR. Nesporné výhody přechodu na digitalizaci jsou aktuálně pro mnoho samospráv samozřejmostí, podobně jako nezpochybnitelnou úsporou prostředků a času.¨¨

Samotná instalace na krajském úřadu byla svázána s revitalizací vstupních prostor, a z tohoto důvodu byla vybrána nástěnná varianta desek. Snažíme se, abychom úřední desky nenainstalovali tam, kde by byly spíše ke škodě, než k prospěchu věci, a vyhli se zbytečnému vizuálnímu smogu. Finální rozhodnutí kam se úřední desky nakonec umístí ale pokaždé vychází z přání klienta. Rovněž software EÚD byl integrován do systému používaného Moravskoslezským krajem, aby korespondoval s již zaběhlými věcmi a byl pro stálé uživatele co nejpřívětivější. Koneckonců kdo naši práci s elektronickými úředními deskami zná, ví, že my se přizpůsobíme požadavkům zadavatelů, nikoliv naopak. Prioritou pro nás je, aby úřední desky a informace v nich osazené přinášely komfort všem uživatelům.