V městě Raspenava se rozhodli nahradit osm klasický úředních desek za jednu elektronickou. Být moderní obcí, to dnes není nic snadného. Díky elektronickým úředním deskám se však i z vaší obce hravě stane obec moderní, a to doslova lusknutím prstů. Už žádné klasické venkovní úřední desky, které mají jen vyhrazený prostor pro malý počet dokumentů. Elektronická úřední deska je navržená pro venkovní využití a disponuje technologiemi, které umožní její provoz i za extrémních venkovních teplot. Je to zařízení tzv. „vše v jednom“, tedy vše je zabudováno v jednom zařízení. K provozu elektronické úřední desky je potřeba pouze síťové napájení 230 V a připojení k místnímu internetu.
„Dostali jsme se do situace, kdy máme před úřadem řadu klasických špendlíkových úředních desek, v nichž je spousta tištěných dokumentů a mnoho textu. Člověk, který hledá nějaké informace,je to velmi složité , protože je obtížné se ve velkém množství dokumentů zorientovat,“ uvedl starosta obce.
Za instalací stojí společnost Digitální nosiče s.r.o., jejíž prezentaci můžete najít na webové adrese www.uredni-deska.eu a nutno podotknout, že připravila velmi moderní prezentaci a jednoduchý design, který se také dobře používá. Akcent byl kladen na dobrou ovladatelnost, přehlednost i pro starší generace, čistotu a také bylo pamatováno na osoby s omezením, v tzv. Invalidním režimu.
Jak povinné úřední dokumenty, tak obecně celý obsah elektronické úřední desky je dynamicky propojen s webovými stránkami Raspenavy, takže se dá říci, že úřední deska je v podstatě „bezúdržbová“ a to byl jeden z hlavních požadavků, aby nebyla vytěžována administrativa obce. Občané si tak mohou prohlédnout kromě povinných dokumentů také aktuality, co se děje v Raspenavě, či místní zpravodaj.
Zatímco klasické špendlíkové úřední desky poskytovaly jen omezený prostor pro sdílení důležitých úředních dokumentů a sdělování informací občanům, venkovní elektronické úřední desky poskytují neomezený prostor pro „vyvěšování“ dokumentů a sdělování důležitých informací. Občané se mohou po celý den informovat o tom, co se bude v obci dít, kdy dojde ke svozu odpadů, jaké nadcházející akce je v obci či městě čekají nebo kdy se uskuteční nejbližší zasedaní zastupitelstva.
Elektronická úřední deska je moderní způsob jak zobrazovat nejen úřední dokumenty a to bez omezení. Pokud i Vy zvažujete se již natrvalo zbavit klasické špendlíkové úřední desky, s důvěrou se obraťte na odborníky na adrese: https://uredni-deska.eu/konzultace nebo tel.: 608 899 640

 

☎ Zavolejte nám ➜ +420 608 899 640

✉ Napište nám ➜ david@digiday.cz

🌐 www.uredni-deska.eu / www.digiday.cz