produkty DigiDay respektují cirkadianní rytmy

 

Co přesně znamená cirkadiánní rytmus? Jednoduše řečeno, jsou to jakési vnitřní biologické hodiny, které neovlivňují jen lidi. Tyto rytmy, které se opakují každých 24 hodin, koordinují naše tělesné funkce a jsou synchronizovány s denním světelným cyklem. Slovo „cirkadiánní“ má kořeny v latinských slovech circa (kolem) a diem (den), což dokonale popisuje jeho denní cyklus.

 

V poslední době se tento termín často objevuje ve spojení s nočním osvětlením měst. Naše úřední deska, však patří mezi technologické špičky, jsou vybaveny filtrem modrého světla a nočním režimem, které mají přímý vliv na cirkadiánní rytmy.

 

Intenzivní bílé a modré světlo, které v noci dopadá na sítnici, může narušovat spánek a nevhodně stimulovat mozek k bdělosti. To může mít prokazatelně negativní dopad na zdraví lidí. V dnešní době, kdy na nás neustále působí elektronika, městské osvětlení a světelná reklama, se tento problém týká nejen lidí, ale trpí i zvířata a drobní živočichové.

 

„V DigiDay si toho jsme vědomi. Proto jsme do našich elektronických úředních desek začlenili noční režim a filtr modrého světla, abychom respektovali přirozené biologické potřeby,“ vysvětluje Ing. David Stružka, jednatel společnosti.

 

Noční mód elektronických úředních desek DigiDay funguje na základě dvou hlavních principů:

 

1) Snížení jasu – S příchodem večera automaticky dochází ke snížení jasu obrazovky, což minimalizuje negativní vliv intenzivního světla na oči a zároveň snižuje riziko narušení cirkadiánních rytmů. To nejen usnadňuje usínání, ale také šetří elektrickou energii a provozní náklady.

 

2) Filtr modrého světla – Modré světlo z elektronických zařízení může omezovat produkci hormonu nazvaného melatonin, který reguluje spánek. Noční režim našich desek filtruje toto škodlivé světlo a tím minimalizuje jeho negativní vliv na spánek uživatelů.

 

Tato kritéria splňuje úřední deska DigiDay a její LED obrazovky ve variantě volně stojící i jako nástěnný panel s použitím venku či v interiérech.